Wellion SENSOR CGMS
Sistem za neprekinjeno merjenje glukoze

  Wellion SENSOR CGMS

  PAZITE NA RAVEN GLUKOZE - VEDNO IN POVSOD

   

  Wellion SENSOR je sistem za neprekinjeno merjenje glukoze v tkivu (CGM).

   

  Te 3 komponente so potrebne:

  1. the Wellion SENSOR podlaga: meri vrednost glukoze v tkivu s senzorskim tipalom

  2. Oddajnik Wellion SENSOR: prenese izmerjene vrednosti v aplikacijo Wellion AiDEX SENSOR

  3. Wellion AiDEX SENSOR App: prejme izmerjene vrednosti in jih jasno prikaže (npr. trenutna vrednost, puščice trenda, ciljno območje, alarmi, poročila, aplikacija je na voljo za Android in iOS

   

  Zahvaljujoč majhni in ploščati zasnovi lahko senzor Wellion SENSOR nosite zelo diskretno. To je približno velikost kovanca za 2 evra.

  Tudi plavanje ni problem, saj Wellion SENSOR ustreza standardu IP27 in je zato vodoodporen. Potopi se lahko tudi do 30 minut na globini enega metra.

   

  Kako se glukoza v tkivu meri s Wellion SENSOR?

  Baza Wellion SENSOR vsebuje tipalo senzorja, ki se vstavi pod kožo v podkožno maščobno tkivo s priloženim aplikatorjem. Tukaj senzor neprekinjeno meri vsebnost glukoze v tkivni tekočini vsakih 5 minut.

  Oddajnik Wellion SENSOR je pritrjen na podlago Wellion SENSOR. Ta se uporablja za prenos podatkov in je povezan z aplikacijo Wellion AiDEX SENSOR. Po samo 1 uri ogrevanja lahko vrednost glukoze odčitate v aplikaciji Wellion AiDEX SENSOR v "realnem času". Wellion SENSOR je predhodno kalibriran, zato kalibracija z vnosom vrednosti glukoze v krvi ni potrebna.

  Podlaga Wellion SENSOR se zamenja najkasneje vsakih 10 dni. Oddajnik Wellion SENSOR ima zagotovljeno življenjsko dobo 4 leta in se uporablja vedno znova.

   

  Začnite v samo 4 korakih

  Vrednosti pod nadzorom – z aplikacijo Wellion AiDEX SENSOR

  Zahvaljujoč neprekinjenemu in samodejnemu prenosu izmerjenih vrednosti (vsakih 5 minut) se lahko takoj odzovete na nihanja ali pridobite vpogled v učinek, ki ga imajo nekateri obroki na raven glukoze.

   

  Sami izberete, kako intenzivno želite uporabljati aplikacijo. Najpomembnejše informacije si lahko takoj ogledate neposredno na začetnem zaslonu. Prikazuje povzetek vašega trenda glukoze in obseg, v katerem so se gibale vrednosti zadnjih 6, 12 ali 24 ur znotraj vašega ciljnega območja.

  Aplikacija Wellion AiDEX SENSOR omogoča tudi podrobno upravljanje podatkov s številnimi funkcijami, ki vam omogočajo, da bolje spoznate svoje telo.

   

  Uporabne funkcije v aplikaciji Wellion AiDEX SENSOR:

  • Barva ozadja
   Z barvo ozadja začetnega zaslona preverite, ali je trenutna vrednost znotraj ciljnega območja ali pod njim/nad njim. Če je trenutna vrednost znotraj ciljnega obsega, se začetni zaslon prikaže z zelenim ozadjem. Če je vrednost previsoka, je začetni zaslon označen oranžno. Če je vrednost prenizka, je prikazana rdeče.
   Če aplikacijo uporabljate v temnem načinu, se krog okoli trenutne vrednosti glukoze in puščice trenda prikažejo v zeleni, oranžni ali rdeči barvi.
   Poleg tega so vrednosti v krivulji vrednosti prikazane barvno takoj, ko so zunaj ciljnega območja.

   

   

  • Puščice trenda
   Puščice trenda prikazujejo vaš trenutni trend glukoze, npr. ali je vaša vrednost stabilna ali kako hitro narašča ali pada. To vam omogoča, da prej prepoznate, kako se razvija vaša krivulja glukoze, in po potrebi sprejmete protiukrepe. To vam lahko pomaga, da bolje ostanete znotraj ciljnega območja.

   

   

  • Funkcija opozarjanja
   Nastavite posamezne mejne vrednosti za vrednosti glukoze, ki so previsoke ali prenizke - zvok in/ali vibracije vas bodo opozorili, če so mejne vrednosti presežene ali niso dosežene. Ciljni obseg na začetnem zaslonu določajo omejitve, nastavljene za vrednosti, ki so previsoke ali prenizke. Prejeli boste tudi opozorilo, če se signal oddajnika izgubi.
   Največji doseg prenosa je 2 metra. Če izgubite oddajni signal, se podatki samodejno prenesejo takoj, ko je povezava ponovno vzpostavljena.

   

   

  • Funkcija skupne rabe
   Delite svoje vrednosti z ljudmi, ki ste jih izbrali (npr. v družini), da se bodo lahko po potrebi odzvali. V skupni rabi so tudi nastavljeni alarmi.

   

   

  • Označevalci dogodkov
   Dokumentirate lahko, kdaj in kaj ste jedli, dali insulin ali jemali zdravila. Dokumentirate tudi lahko športne aktivnosti. Ti označevalci niso vključeni v noben izračun, uporabljajo se samo za dopolnitev izmerjenih vrednosti.

   

   

  • Poročilo o CGM
   V aplikaciji lahko ustvarite poročilo CGM kot PDF, ki vsebuje strukturirano in grafično predstavitev podatkov senzorja (vključno z ambulantnim profilom glukoze - AGP, časom v ciljnem območju TIR, eHbA1c in številnimi drugimi parametri). Poročilo lahko pošljete neposredno s funkcijo skupne rabe na pametnem telefonu, npr. zdravniku ali drugemu prejemniku po vaši izbiri. Oglejte si celotno poročilo kot primer tukaj.

   

   

   

  Aplikacija Wellion AiDEX SENSOR je na voljo v 18 jezikih.

   

  nemščina, bosanščina, bolgarščina, angleščina, francoščina, grščina, italijanščina, hrvaščina, poljščina, portugalščina, romunščina, ruščina, švedščina, slovaščina, slovenščina, španščina, češčina, turščina

   

   

   

  Nasveti za vsakdanjo uporabo

  • Izberite primerno mesto za vstavitev  senzorja Wellion. Priporočena območja za senzorsko uporabo so trebuh ter zunanji in zadnji del nadlakti. Če nosite insulinsko črpalko, morate senzor Wellion SENSOR nositi vsaj 7,5 cm stran od mesta injiciranja insulina.

  • Uporabite dodaten ovalni obliž.

   

   

  • Ležanje na senzorju dlje časa stisne tkivo, kar lahko privede do izkrivljenih vrednosti.

  • Zaradi udobnega nošenja lahko pozabite, da nosite senzor. Bodite pazljivi, ko se preoblačite in pazite, da se posušite po tuširanju ali plavanju.

  • Pustite, da se dodatni obliž med plavanji dobro posuši. Dodatni obliž se ne sme zmočiti za dlje kot 30 minut naenkrat.

  • Izogibajte se dolgim vročim kopelim in na obliž ne nanašajte krem ali gelov za prhanje. Dodatni obliž bi se lahko predčasno odlepil.

  • Wellion SENSOR ne sme biti izpostavljen močnim magnetnim poljem, zato je treba med MRI pregledom odstraniti podlago Wellion SENSOR in oddajnik Wellion SENSOR.

  • Z Wellion SENSOR lahko brezskrbno opravite CT ali rentgenski pregled.

  • Z Wellion SENSOR lahko nemoteno prehajate skozi telesni skener na letališču.

  • Oddajnik Wellion SENSOR hranite na varnem mestu. Ima zagotovljeno življenjsko dobo 4 leta in se bo uporabljal vedno znova.

   

  Sistem se lahko uporablja za spremljanje ravni glukoze v krvi med nosečnostjo.

   

   

  V kolikor imate kakršna koli vprašanja glede Wellion SENSOR ali
  bi potrebovali pomoč pri naročilnicah, se obrnite na nas.

  info@medtrust.si   ali   01 513 47 80

  Če potrebujete informativno gradivo, nas kontaktirajte.

  Tukaj smo za vas.