Der enthaltene Harnstoff (10%) in der Wellion Pflegecreme bindet die Feuchtigkeit in der Haut und erhöht somit ihre Elastizität. Er vermindert eine übermäßige Verhornung, fördert die Wundheilung und beseitigt Juckreiz. Außerdem bietet er Schutz vor Bakterien und Pilzen. Foto

Wellion krema za nego kože
Nevtralno navlaži zelo suho kožo
10 % urea

  Wellion krema za nego kože

  NEGA KOŽE JE VEČ KOT ELIKSIR LEPOTE

  Vsakodnevna nega kože je aktivno varovanje zdravja

   

  Koža sladkornih bolnikov je drugačna - največkrat suha, pogosto občutljiva in vedno ranljiva. Zato potrebuje posebno nego - Wellion kremo za nego kože z 10 % sečnine.

  Za sladkorne bolnike je nega kože več kot le skrb za lepoto: Za svojo kožo morajo dosledno skrbeti, da preprečijo bolezni. Zato je dnevna nega kože tudi aktivno varovanje zdravja. Dolgotrajna visoka raven sladkorja v krvi poškoduje živce in ožilje v stopalih. Manjše težave s stopali se lažje pojavijo pri sladkornih bolnikih in pogosto dolgo ostanejo neopažene. Kot posledica se lahko pojavijo bolečina, hudo vnetje in razjede. To imenujemo sindrom diabetičnega stopala.

  Visoke ravni glukoze v krvi povzročajo spremembe kože: Zaradi slabšega delovanja žlez znojnic in lojnic je koža suha, luskava in razpokana. Zato patogeni, alergeni in onesnaževalci zlahka prodrejo v kožo in povzročijo poškodbe. Poleg tega lahko parestezija in motnje krvnega obtoka zaradi bolezni povečajo tveganje za lezije in poškodbe kože.

  Poškodbe kože lahko preprečimo z nežnim ravnanjem s svojim telesom in z medicinskimi izdelki za nego kože, kot so Wellion kreme za nego kože.

  Sečnina je naravni končni proizvod presnove beljakovin. Zbira se v otrdeli koži (Stratum corneum). Delno izvira iz znoja, deloma neposredno iz povrhnjice. Približno 7 odstotkov naravnega vlažilnega faktorja sestavlja sečnina. Ta dejstva jasno kažejo, zakaj se sečnina v številnih kremah uspešno uporablja za vlaženje suhe kože.

  Kreme in pene s sečnino se uporabljajo tudi za nego kože sladkornih bolnikov, pogosto pa tudi za zdravljenje nevrodermitisa. V teh primerih se lahko koncentracija sečnine na prizadetih delih kože zmanjša tudi do 90 % v primerjavi z zdravo kožo!

   

  Znanstveno je dokazano, da sečnina učinkuje:

  • vlažilno (veže vodo, mehča tkiva)
  • antiproliferativno (preprečuje prekomerno roženenje)
  • keratoplastično-keratolitično (odvečne poroženele plasti se odstranijo s površine kože)
  • regenerativno (ščiti kožo pred izsušitvijo)
  • protimikrobno (konzervansi niso potrebni)
  • lajša srbenje
  • spodbuja prodiranje koristnih učinkovin v kožo

   

  Wellion krema za nego kože ima naslednje značilnosti:

  • Zmanjšuje čezmerno poroženevanje
  • Koži vrne normalni kisli plašč in obnovi njeno naravno zaščitno funkcijo
  • Pomaga pri celjenju ran
  • Zadržuje vlago v koži
  • Varuje pred srbenjem in ga odpravlja
  • Varuje pred bakterijami in glivicami


  Uporaba: Kremo vsak dan nanesite na potrebne dele kože ter jo nežno in dobro vtrite v kožo.

  Wellion krema za nego kože ponovno nevtralno navlaži kožo. Ohranja elastičnost kože, uravnava vlažnost, se hitro vpija in pomirja razdraženo kožo.

  Wellion izdelki za nego kože ne vsebujejo arom in lanolina, tako da zagotavljajo popolno dermatološko toleranco.

  Rok uporabnosti: Wellion izdelki za nego kože so uporabni 6 mesecev po prvem odprtju. Shranjujte pri sobni temperaturi.

  Vsebina: 75ml