Infuzijski seti za Wellion MICRO-PUMP
za dovajanje inzulina s črpalko Wellion MICRO-PUMP
6mm / 9mm

  Wellion MICRO-PUMP infusion sets

  for the treatment of diabetes when short-term or long-term insulin pump therapy is required

  Subcutaneous infusion of insulin with the Wellion MICRO-PUMP

   

  Infuzijski seti Wellion MICRO-PUMP se uporabljajo skupaj z inzulinsko črpalko Wellion MICRO-PUMP za infundiranje inzulina. Primerni so za uporabo v domačem okolju ali v zdravstvenih ustanovah.


  Infuzijski set

   

  Infuzijski set Wellion MICRO-PUMP je na voljo v velikostih 6 mm in 9 mm ter vključuje teflonsko kanilo in podlago za črpalko.

  • Teflonska kanila ima zaščitni ovoj, mehko kanilo in držalo igle.

  • Podlago črpalke sestavljata plastična podlaga in medicinski lepilni trak.

  Uporaba

  1. Najprej si umijte roke in mesto infuzije ter počakajte, da se osušijo. Vzemite podlago črpalke iz embalaže in jo položite na eno od predlaganih področij (trebuh, nadlaket, stegno, spodnji del hrbta itd.), prikazanih na sliki 1. Izogibajte se področjem, ki bi se lahko drgnila ob druge predmete, na primer ob pasove ali oblačila. Pazite tudi, da bo mesto vstavitve infuzijskega seta vsaj 2–3 cm oddaljeno od popka. Ne uporabljajte trebuha, če ste noseči.

  2. Odprite embalažo kanile, kot je prikazano na embalaži. Sklop kanile potisnite v aplikator kanile, kot je prikazano na sliki 2, da se zaskoči in zaslišite dva klika. Videti morate, da je sklop kanile trdno povezan z aplikatorjem kanile in trdno zasidran v zasukanem položaju.

  3. Odstranite zaščitni pokrov, kot je prikazano na sliki 3.

  4. Sprednji konec aplikatorja poravnajte s podstavkom, kot je prikazano na sliki 4. Pritisnite navzdol v smeri puščice, da zaslišite klik. Zdaj na aplikatorju kanile hkrati pritisnite na oba nasprotna gumba za sprostitev in kanila bo vstavljena v podstavek. Opomba: Ko pritisnete na gumb za sprostitev, morate z drugo roko pritisniti spodnji del aplikatorja, tako da se podlaga ne more dvigniti.

  5. Odstranite aplikator s podstavka črpalke s pritiskom na gumb blizu spodnjega dela aplikatorja, kot je prikazano na sliki 5. Če igla ali držalo igle ostane na kanili, ju previdno odstranite z mesta infuzije. Zaščitni pokrov namestite nazaj na kanilo.

  6. Če igla ostane v aplikatorju kanile, namestite zaščitni tulec nazaj na držalo za iglo. Močno pritisnite na vrhnji del aplikatorja, da odstranite držalo za iglo (slika 6) in ga ustrezno odvrzite v skladu s predpisi.

   

   

  Koristne informacije

  • Kanila, vstavljena v pravilnem položaju, ne sme povzročati bolečine. Zato redno preverjajte, ali je v pravilnem položaju. Mehka kanila mora biti vedno vstavljena v celoti, da boste dobili 100 % injiciranega inzulina.

  • Infuzijski set zamenjajte vsakih 48–72 ur glede na navodila zdravnika.

  • Vstavljeno iglo (držalo za iglo) ustrezno odvrzite v posodo za ostre odpadke.

  • Ni mogoče uporabiti za shranjevanje ali infuzijo krvi ali krvnih pripravkov.

  • Uporabljate samo z inzulinom U-100.