Wellion zapestni merilnik krvnega tlaka
Osvetljen zaslon
Razvrstitev krvnega tlaka po merilih SZO

 

  Wellion WAVE

  VISOK KRVNI TLAK IN SPREMLJAJOČE ZAPLETE JE MOGOČE PREPREČITI IN ZDRAVITI

  Merjenje krvnega tlaka na zapestju

   

  Marsikdo se kljub visokemu krvnemu tlaku dolgo dobro počuti in se ne pritožuje, nekdo drug pa toži zaradi glavobola, vrtoglavice, težkega dihanja in utrujenosti. Glavobol se običajno pojavi zjutraj in izzveni po uri ali dveh. Ti simptomi imajo lahko različne vzroke in redno merjenje krvnega tlaka jih pomaga razjasniti. Visok krvni tlak se pogosto pojavi skupaj z drugimi dejavniki tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni, kot so sladkorna bolezen, čezmerna telesna teža in hiperlipidemija (= presnovna motnja, pri kateri je serumska koncentracija holesterola in/ali trigliceridov zvečana).

  Visok krvni tlak lahko uspešno zdravimo samo s sodelovanjem med zdravnikom in prizadeto osebo. Zdravljenje je prilagojeno posamezniku.

   

  Wellion WAVE merilnik krvnega tlaka

  Merilniki krvnega tlaka Wellion Wave so izredno pripravni za merjenje, saj so priročni in preprosti za uporabo, osvetljen zaslon z zelo velikimi številkami pa je lahko berljiv.

  Rezultati krvnega tlaka niso prikazani samo s številkami, temveč so na stranskem delu zaslona prikazani tudi barvno po merilih SZO. Normalen rezultat je prikazan v zelenem območju, previsok krvni tlak je vedno prikazan v rdečem območju, normalno visoka vrednost pa v rumenem območju. Praktični barvni kazalnik za boljšo oceno rezultatov.

   

  Nasveti za spremljanje krvnega tlaka

  • Sprostite se in poskusite ostati mirni 5 do 10 minut pred začetkom merjenja.

  • Usedite se na stol z naslonjalom za roke.

  • Namestite merilnik na arterijo zapestja z navzgor obrnjeno dlanjo. Med merjenjem mora biti merilna naprava približno v višini srca.

  • Obe nogi imejte na tleh.

  • Med merjenjem bodite mirni – govorjenje, smejanje ali kašljanje lahko povzročijo napačne rezultate.

  • Po hudem telesnem naporu, športni dejavnosti, uživanju hrane ali alkohola in po kopanju počakajte vsaj 30 minut, ker lahko te dejavnosti vplivajo na krvni tlak.

  • Ne bodite zaskrbljeni zaradi nenavadnega rezultata ene same meritve. Več meritev, zabeleženih v daljšem časovnem obdobju, vam bo dalo boljši pregled nad krvnim tlakom.

   

  Osvetljen zaslon

  Razvrstitev krvnega tlaka po merilih SZO

  Velike, razločne številke

  90 rezultatov v pomnilniku

  Univerzalna velikost manšete

   

  Merilniki Wellion WAVE uporabljajo oscilometrično metodo merjenja krvnega tlaka.

  Izdelek je skladen z zahtevami glede elektromagnetne združljivosti EN 60601-1-2 in varnostnimi standardi EN 60601-1 ter s posebnimi zahtevami za osnovno varnost in bistvene lastnosti IEC 80601-2-30, določenimi v Direktivi 93/42/EGS.