Merilnik glukoze v krvi
Merjenje glukoze in ketonov v krvi samo z enim merilnikom – pravočasno odkrijte ketoacidozo

 

  Wellion GALILEO GLU/KET merilnik glukoze in ketonov v krvi

  1 MERILNIK – 2 PARAMETRA

  Merjenje krvnega sladkorja in pravočasno odkrivanje visoke ravni ketonov

   

  Za sladkorne bolnike je merjenje glukoze v krvi vsakodnevna rutina. Glukoza/krvni sladkor je za telo glavni vir energije.

  Merilni listič za glukozo vstavite v osvetljeno režo za merilni listič. Merilnik se samodejno vklopi in vsrka kapljico krvi v konico merilnega lističa. Po končanem odštevanju merilnik Wellion GALILEO na osvetljenem zaslonu z velikimi številkami prikaže trenutno vrednost glukoze.

  Telo lahko glukozo uporabi za energijo le, če ima hkrati na voljo tudi dovolj inzulina. Če ga je premalo, se mora telo zateči k maščobnim kislinam kot nadomestnemu viru energije – pri tem proizvaja ketone, ki lahko v visokih koncentracijah vodijo v smrtno nevarno diabetično ketoacidozo. Zato je pri visokih vrednostih sladkorja v krvi treba meriti tudi raven ketonov, da lahko pravočasno preprečimo razvoj diabetične ketoacidoze.

   

  Hiper-opozorilo/Prag zaznavanja ketoacidoze

  Prag hiper-opozorila za zaznavanje ketoacidoze je optimalna pomoč za pravočasno odkrivanje ketoacidoze. Če se poleg rezultata glukoze v krvi na merilniku pojavi tudi hiper-opozorilo, je priporočljivo opraviti tudi merjenje ketonov.

  To lahko storite neposredno z merilnikom Wellion GALILEO GLU/KET in merilnimi lističi Wellion GALILEO za ketone. Merilni lističi so pakirani posamično, tako da imate lahko enega ali dva vedno s sabo v torbici za merilnik, da sta pripravljena za uporabo na poti. Kodiranje ni potrebno, saj naprava samodejno prepozna, kakšen merilni listič uporabljate.

   

  Za posebne higienske zahteve, na primer v bolnišnicah ali domovih za ostarele, je na voljo tudi merilnik Wellion GALILEO GLU/KET Plus z gumbom za izmet.

  Merilniki Wellion GALILEO GLU/KET za glukozo v krvi presegajo vsa merila novega standarda EN ISO 15197:2015.

  Študija Ocenjevanje natančnosti sistema z merilnikom glukoze v krvi s kombiniranim merjenjem glukoze in ß-hidroksibutirata je pokazala veliko natančnost (± 10 %) merilnikov Wellion GALILEO pri merjenju glukoze.

  Merilnik Wellion GALILEO GLU/KET je lahko zanesljiv spremljevalec tudi, če želite izmeriti raven ketonov, ker uživate ketonsko prehrano. Ketone enostavno izmerite s kapljico krvi iz prsta (enako preprosto, kot izmerite glukozo v krvi). Več o samonadzoru glukoze v krvi lahko najdete v oddelku Diabetes.

  Natančna navodila za uporabo merilnika glukoze v krvi Wellion GALILEO GLU/KET lahko najdete v Priročniku za uporabo, ki je v oddelku prenosov. 

  Merilnik glukoze v krvi Wellion GALILEO GLU/KET se uporablja skupaj z Wellion GALILEO merilnimi lističi za glukozo in Wellion GALILEO merilnimi lističi za ketone.   

  Brez kodiranja

  Velike, razločne številke

  Osvetljen zaslon

  6 opomnikov

  Povprečja

  Priključek USB

  Hipo- in hiper-opozorilo

  Osvetljena reža za merilni listič

  Štiri različne oznake

  Gumb za izmet (model plus)

  1000 meritev – življenjska doba baterij

  2x baterija CR2032


  Glukoze v krvi

  Čas merjenja 5 sekund

  500 rezultatov v pomnilniku

  0,5 mikrolitra krvi

  Ketoni

  Čas merjenja 8 sekund

  100 rezultatov v pomnilniku

  0,8 mikrolitra krvi