Wellion lancete 33G
Za nežni odvzem krvi

  Wellion lancete 33G

  ZA NEŽNI ODVZEM KRVI

   

  Lancete Wellion se uporabljajo skupaj s prožilno napravo za nežni odvzem kapljice krvi za merjenje na primer krvnega sladkorja. Prefinjen večkratni rez na konici lancete olajšuje nežni prebod kože, tako da je vbod čim manj boleč. Lancete Wellion 33G so še posebej tanke in zato zelo primerne za otroke in ljudi z občutljivo kožo.

  Zaščitna kapica poskrbi, da lanceta ostane sterilna do uporabe. Lanceto vstavite v prožilno napravo in jo nato s prožilnim mehanizmom potisnite v kožo, da je vbod čim krajši in čim manj boleč. Nato jo takoj izvlecite iz kože.

  Na prožilni napravi lahko nastavite različne globine vboda. Tako si lahko sami določite najprimernejšo dolžino za pridobitev ustrezne kapljice krvi. Ravno prava kapljica s čim manjšim vbodom.

  Za vsako vzorčenje uporabite novo lanceto!

  S svežo lanceto za vsako merjenje lahko zagotovite, da je vbod čim manj boleč. Lancete imajo izredno tanke konice, ki se poškodujejo že po prvi uporabi. Z vsako nadaljnjo uporabo še bolj otopijo in na njih nastanejo majhne bodice. Zato so naslednji vbodi bolj boleči in lahko celo poškodujejo tkivo. Med odvzemom krvi lahko priteče tudi tkivna tekočina, kar lahko privede do netočnih rezultatov.

   

  Pazite na čistočo. Lanceta je sterilni izdelek za enkratno uporabo in jo lahko uporabite samo enkrat. Z vsakim vbodom lahko na lanceti ostanejo zelo majhne sledi krvi in tkiva, ki so vidne le z mikroskopom. Zato priporočamo, da lanceto uporabite samo enkrat, saj je posledica večkratne uporabe lahko okužba.

  Dobro je vedeti: Premer lancete se meri z enoto G. Višja označena številka pomeni tanjšo lanceto. Tako je na primer lanceta 33G tanjša kot lanceta 28G.

  Primerno za vse prožilne naprave razen za Accu-Chek Softclix in Secureject Pro.

  Pakiranje: 100 kosov