Die extra feinen Wellion MEDFINE Plus Pennadeln mit Facetten-Schliff und der dünnen Silikonbeschichtung für eine mühelose Gleitfähigkeit, bieten maximalen Komfort. Der erweiterte Innendurchmesser ermöglicht einen optimalen Insulinfluss. Verschiedene Größen. 4mm, 5mm, 6mm, 8mm, 10mm und 12mm. Foto

Wellion MEDFINE Plus igle za peresnike
Izredno tanke za neboleče vbrizgavanje inzulina

  Wellion MEDFINE Plus igle za peresnike

  Izredno tanke in na voljo v različnih dolžinah

   

  Udobje in varnost - igle Wellion MEDFINE plus smo posebej razvili za optimalno zdravljenja sladkorne bolezni. Izredno tanka igla s poševnim odrezom, in tanko silikonsko prevleko za lažje drsenje omogoča največje udobje, širši notranji premer pa zagotavlja optimalni pretok inzulina. Izredno tanke Wellion MEDFINE plus igle za peresnike so na voljo v različnih dolžinah (4 mm, 5 mm, 6 mm in 8 mm), da zadovoljijo individualne potrebe sladkornih bolnikov.

  Zaščitni pokrovček vsake igle za peresnike ima določeno barvo glede na dolžino igle, tako da lahko različne dolžine zlahka ločimo med seboj (barvno označevanje). Na izobraževanju o sladkorni bolezni sladkorni bolnik, ki si vbrizgava inzulin, skupaj z zdravstvenim osebjem določi pravilno dolžino igle.

   

  Ponovna uporaba igle za peresnike je lahko nevarna!
  Kristaliziran inzulin, ki ostane od prejšnjega vbrizganja, lahko ovira pretok in povzroči netočno odmerjanje inzulina.

  Za vsak vbod uporabite novo iglo za inzulinske peresnike!
  S svežo iglo za peresnike za vsako merjenje lahko sami poskrbite za čim manj boleč vbod. Igle za peresnike imajo izredno tanke konice, ki se poškodujejo že po prvi uporabi. Z vsako nadaljnjo uporabo še bolj otopijo in na njih nastanejo majhne bodice. Zato so naslednji vbodi bolj boleči in lahko celo poškodujejo tkivo ter povzročijo lipohipertrofijo oziroma povečano tvorbo in otrdelost podkožnega maščobnega tkiva. Prevleka za lažje drsenje se izrabi že po prvem vbrizganju, zato lahko ponovna uporaba povzroči nepotrebno bolečino.

  Pazite na čistočo. Igla za peresnike je sterilni izdelek za enkratno uporabo. Ker z vsakim vbodom lahko na igli ostanejo zelo majhni ostanki krvi in tkiva, ki so vidni le z mikroskopom, priporočamo, da iglo za peresnike uporabite samo enkrat.

  Na voljo v dolžinah 4 mm, 5 mm, 6 mm in 8 mm