Presnova pri živalih/Sladkorna bolezen pri živalih/Zakaj je pomembno doma spremljati glukozo v krvi?/

Zakaj je pomembno doma spremljati glukozo v krvi?


Na raven glukoze v krvi pri živalih vplivajo različni dejavniki.
Pri mačkah se raven stresa hitro poveča v nenavadnih okoliščinah, kot sta na primer vožnja k veterinarju ali na veterinarski pregled. Zato sladkorne bolezni ne moremo diagnosticirati na osnovi enkratnega povišanja krvnega sladkorja.
 
Pri psih in mačkah se povišana raven glukoze v krvi lahko pojavi skupaj z drugimi zdravstvenimi težavami, kot so hormonske bolezni, kronično vnetje trebušne slinavke, nekateri tumorji, ali kot posledica poškodb, nevroloških bolezni in dolgotrajnega uživanja nekaterih zdravil, kot so na primer glukokortikoidi.
 
Če merjenje glukoze v krvi svojega hišnega ljubljenca opravljate v sproščenem, običajnem okolju svojega doma, so rezultati mnogo zanesljivejši in manj stresni za lastnika in za žival.

VET homecontrol si: VET homecontrol si (© Wellion)

Pomembno!
 
Dejavno ukvarjanje s sladkorno boleznijo, spremljanje glukoze v krvi doma, v običajnih pogojih in strokovna skrb vašega veterinarja, prispevajo k uspešnemu nadzorovanju sladkorne bolezni vašega ljubljenca.

www.wellion.si/sl/animals-presnova_pri_zivalih/sladkorna_bolezen_pri_zivalih/zakaj_je_pomembno_doma_spremljati_glukozo_v_krvi/
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-600030-21', 'wellion.si'); ga('send', 'pageview'); var _gaq = _gaq || []; _gaq.push (['_setAccount', 'UA-600030-21']); _gaq.push (['_gat._anonymizeIp']); _gaq.push (['_trackPageview']);