Sladkorna bolezen pri živalih

Sladkorna bolezen pri živalih


Prvi korak pri zdravljenju sladkorne bolezni pri živalih je razumevanje bolezni. Z boljšim poznavanjem sladkorne bolezni lahko skupaj s svojim veterinarjem tudi boljše poskrbite za zdravje svojega domačega ljubljenca. Pomembno je vedeti, da so pri ljudeh in živalih podobni bolezenski znaki sladkorne bolezni, vendar za merjenje krvnega sladkorja pri živalih potrebujete drugačen, posebej umerjeni merilnik.
 
6 od 500 mačk in 3 od 500 psov imajo sladkorno bolezen.

Warum Blutzucker messen SI:  (© )

Sladkorna bolezen se pri hišnih ljubljencih lahko zelo razlikuje. Zato je pomembno v zgodnji fazi prepoznati bolezenske znake in se o ugotovitvah pogovoriti z veterinarjem. V primeru suma na sladkorno bolezen je treba opraviti nadaljnje preiskave.
 
V primeru suma na ketoacidozo – hud zaplet sladkorne bolezni – lahko vaš veterinar z merilnikom
WellionVet BELUA preveri koncentracijo ketonov v krvi vašega hišnega ljubljenca. Meritve lahko opravi s kapilarno in z vensko krvjo.
 
Če sladkorno bolezen odkrijemo v zgodnji fazi, lahko preprečimo kratkoročne in dolgoročne zaplete.
 
Redno merjenje krvnega sladkorja je pomembno za uspešno zdravljenje sladkorne bolezni pri živalih. Merjenje krvnega sladkorja naj bo opravljeno v domačem okolju. Tako pri živali zmanjšamo stres in vaš veterinar bo prejel natančne podatke za pripravo načrta zdravljenja sladkorne bolezni.
 
Merilnik WellionVet BELUA smo razvili posebej za pse in mačke. Za vsako vrsto živali se uporabljajo različni merilni lističi in kodni čipi, ki zagotavljajo natančne rezultate merjenja krvnega sladkorja.

Na tem spletnem mestu so informacije o izdelkih, namenjenih širokemu spektru občinstva, in bi lahko vsebovalo podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopne, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.