Zdravljenje sladkorne bolezni

Zdravljenje sladkorne bolezni


Pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2 imajo prehrana, povečana aktivnost in izguba teže pomembno vlogo pri zdravljenju. Ti osnovni ukrepi pogosto pomagajo normalizirati raven glukoze v krvi.
 
Če ti ukrepi niso dovolj učinkoviti, mora bolnik preiti na oralna zdravila in začeti z enim samim zdravilom. Če se raven glukoze v krvi ne normalizira, se bolniku predpiše kombinacija različno delujočih zdravil.
 
Če s peroralnimi antidiabetičnimi zdravili ni mogoče doseči dobrega nadzora glukoze v krvi, morajo tudi sladkorni bolniki tipa 2 preiti na inzulin.
 
Pri zdravljenju bolnika z inzulinom, je cilj, da odmerjen inzulin posnema fiziološke pogoje. Obstajajo različne vrste zdravljenja z inzulinom:
 

  • Prandialni vnos inzulina
  • Konvencionalno zdravljenje z inzulinom
  • Intenzivirano inzulinsko zdravljenje
  • Zdravljenje z inzulinskimi črpalkami


Na tem spletnem mestu so informacije o izdelkih, namenjenih širokemu spektru občinstva, in bi lahko vsebovalo podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopne, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.