Zdravljenje sladkorne bolezni

Zdravljenje sladkorne bolezni


Pri bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2 predstavlja prehrana, povečana aktivnost in izguba teže  pomembno vlogo pri zdravljenju. V mnogih primerih ti osnovni ukrepi pomagajo normalizirati raven glukoze v krvi.
 
Če ti ukrepi ne privedejo do zadostnega uspeha mora bolnik preiti na oralna zdravila začenši z enim samim zdravilom. Če se raven glukoze v krvi ne normalizira se bolniku predpiše kombinacija različno delujočih zdravil.
 
Če dobre kontrole glukoze v krvi ni mogoče doseči z peroralnimi antidiabetičnimi zdravili morajo tudi diabetiki tipa 2 preiti na inzulin.
 
Pri zdravljenju bolnika z inzulinom, je cilj, da odmerjen inzulin posnema fiziološke pogoje. Obstajajo različne vrste zdravljenja z inzulinom:
 

  • Prandialni vnos inzulina
  • Konvencionalno zdravljenje z inzulinom
  • Intenzivirano inzulinsko zdravljenje
  • Zdravljenje z inzulinskimi črpalkami


Ta spletna stran vsebuje informacije o izdelkih, ki so usmerjeni na širok spekter občinstva in bi lahko vsebovale podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopni, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.