Samokontrola

Samokontrola vrednosti glukoze v krvi


Redno spremljanje glukoze v krvi zagotavlja dober pregled o stanju presnove. Intenzivni nadzor izmerjenih vrednosti omogoča ovrednotenje v primeru, ko se nivo glukoze v krvi poslabša. Če se to zgodi, lahko bolnik hitro pride do svojega zdravnika in dobi nasvet, kako optimizirati zdravljenje.
 
Tako lahko preprečimo presnovno dekompenzacijo in poznejše zaplete pri sladkorni bolezni. Samokontrola glukoze v krvi je zelo pomembna pri diabetikih na inzulinu saj izračunavajo odmerek inzulina z ozirom na nivo glukoze v krvi.
 
Prav tako je zelo pomembno beleženje izmerjenih rezultatov glukoze v poseben dnevnik, ki se pokaže zdravniku. Dnevne povprečne vrednosti zagotavljajo predstavo o dejanskem HbA1c in kakovosti zdravljenja sladkorne bolezni.

Ta spletna stran vsebuje informacije o izdelkih, ki so usmerjeni na širok spekter občinstva in bi lahko vsebovale podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopni, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.