Samokontrola

Samokontrola vrednosti glukoze v krvi


Redno spremljanje glukoze v krvi zagotavlja dober pregled o stanju presnove. Intenzivni nadzor izmerjenih vrednosti omogoča ovrednotenje v primeru, ko se nivo glukoze v krvi poslabša. Če se to zgodi, lahko bolnik hitro pride do svojega zdravnika in dobi nasvet, kako optimizirati zdravljenje.
 
Tako lahko preprečimo motnje normalnega delovanja presnove ogljikovih hidratov (dekompenzacijo) in poznejše zaplete pri sladkorni bolezni. Samokontrola glukoze v krvi je zelo pomembna pri sladkornih bolnikih, ki se zdravijo z inzulinom, saj si izračunavajo odmerek inzulina glede na raven glukoze v krvi.
 
Zelo pomembno je tudi beleženje izmerjenih rezultatov v poseben dnevnik, ki ga bolnik pokaže zdravniku. Dnevne povprečne vrednosti dajejo predstavo o dejanski vrednosti HbA1c in kakovosti zdravljenja sladkorne bolezni.

Na tem spletnem mestu so informacije o izdelkih, namenjenih širokemu spektru občinstva, in bi lahko vsebovalo podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopne, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.