Glikemični indeks (GI)

Glikemični indeks (GI)


Pokazatelj za učinek hrane, bogate z ogljikovimi hidrati, na krvni sladkor;
Standard: glukoza = 100%
 

GI  
75 - 100 % na primer; glukoza, med, gazirani napitki, sadni sokovi, bel kruh, moka, škrob, koruzni kosmiči
50 - 75 %           na primer; krompir, riž, testenine, mešani kruh, muesli
30 - 50 % na primer; polnozrnati proizvodi, zelenjava, sadje, stročnice, mlečni izdelki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ta spletna stran vsebuje informacije o izdelkih, ki so usmerjeni na širok spekter občinstva in bi lahko vsebovale podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopni, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.