Treba je paziti

Treba je paziti


Enkratna uporaba igel
 
 Igle za inzulinske peresnike so izdelki za enkratno uporabo. Za vsako injiciranje uporabite novo iglo – za vaše dobro!   Če želite uporabiti iglo za peresnik večkrat lahko to privede do nezaželenih posledic:

  • bolečina, ker se je drsljivi silikonski premaz porabil že pri prvem vbodu


  • bolečina, ki jo povzroča topa konica igle


  • nenatančen odmerek inzulina in zamašitev igle s kristaliziranim inzulinskim ostankom od prejšnjega injiciranja


  • lipohipertrofija z drobnimi poškodbami na mestu injiciranja


  • Injiciranju čez obleko, se je treba izogibati, saj bi lahko vlakna iz tkiva ali umazanija dosegla podkožno tkivo. To bi lahko privedlo do bolečih okužb, ki se jih da popolnoma preprečiti s higienskim injiciranjem. Druga pomanjkljivost je, da bi se lahko izredno ostra konica igle upognila, ko je šla skozi obleko in bodo take injekcije boleče. 


Pravilna dolžina igle
 

  • Če je igla predolga, lahko inzulin pomotoma vbrizgamo v mišično tkivo


 
Rešitev: pravilna dolžina igle je določena med izobraževanjem o sladkorni bolezni.
 
  • Če je igla je prekratka, bi lahko inzulin pritekel pod pritiskom skozi tkivo in tako ne more doseči želenega učinka.


 
Rešitev: pravilna dolžina igle je določena med izobraževanjem o sladkorni bolezni.

Injiciranje

  • Injiciranju čez obleko, se je treba izogibati, saj bi lahko vlakna iz tkiva ali umazanija dosegla podkožno tkivo. To bi lahko privedlo do bolečih okužb, ki se jih da popolnoma preprečiti z higienskim injiciranjem. Druga pomanjkljivost je, da bi se lahko izredno ostra konica igle upognila, ko je šla skozi obleko in bodo take injekcije boleče.
  • Mesto injiciranja je po vsakem injiciranju potrebno pregledati zaradi morebitne krvi in ostankov inzulina. To pa ni mogoče, če se injicira skozi obleko.


Ta spletna stran vsebuje informacije o izdelkih, ki so usmerjeni na širok spekter občinstva in bi lahko vsebovale podrobnosti o izdelku ali informacije, ki drugače niso dostopni, ali veljajo v vaši državi. Zavedati se morate, da ne prevzemamo nobene odgovornosti za dostop do teh podatkov, ki morda ne izpolnjujejo vseh pravnih, regulatornih, registracijskih ali uporabnih procesov v državi vašega porekla.